Van harte welkom bij Elgersma Logistiek BV

Petitie gestart om rijtijdenbesluit te vereenvoudigen

Op internet is een petitie gestart om het Europese rijtijdenbesluit te gaan vereenvoudigen. Momenteel is dat systeem volgens de initiatiefnemers gedateerd.

Veel vrachtwagenchauffeurs zijn het met het huidige rijtijdenbesluit oneens. Gezien de hoge werkdruk is het tijd om dit te vereenvoudigen. Als een chauffeur nu bijvoorbeeld vijf nachten weg is, moet hij 3 maal 9 rusturen maken en 2 maal 11 rusturen en dat binnen een tijdsblok van 24 uur. Doet men dit niet dan zijn bij controles de boetebedragen niet te overzien. Vooral Frankrijk schijnt de kroon te spannen. Met de petitie hopen de initiatiefnemers dat het Europese Rijtijden Besluit gemakkelijker zal worden. Dat kan bijvoorbeeld door de 15 diensturen te laten bestaan en ook de huidige rusturen, maar dat de ‘binnen 24 uur regel’ wordt afgeschaft. Inmiddels zijn er al meer dan 2.000 handtekeningen verzameld en de teller gaat door. Geïnteresseerden kunnen hier de petitie ondertekenen.

Bron: TTM.nl

De rij,- en rusttijden wet heeft een grote invloed op onze dagelijkse werkzaamheden. Bovenstaande aanpassing heeft geen invloed op de verkeersveiligheid maar wel op het welzijn van de chauffeur.